Arabako Pastelgile eta Gozogile Artisauen Elkarteari harrera San Prudentzio postrearekin

Arabako Pastelgile eta Gozogile Artisauen Elkarteari harrera San Prudentzio postrearekin

san prudentzio postrea
2024 api. 23

Arabako Pastelgile eta Gozogile Artisauen Elkarteak San Prudentzio postrea aurkeztu die Arabako Batzar Nagusiei, Arabako patroiaren omenezko jaien bezperan lurraldeko erakunde nagusietan egin ohi duen ibilbidearen barruan.

 

Irma Basterra Ugarriza Batzar Nagusietako lehendakariak, Eva Jiménez Alcudia eta Nerea Martínez Cerrillo lehendakariordeek eta Damián García Moreno eta Miguel Garnica Azofra bi idazkariek harrera egin diete gozogintza-elkarteko ordezkariei, Luis López de Sosoaga presidenteak gidatuta.

Arabako legebiltzarreko lehendakariak nabarmendu nahi izan du "gure ohitura gozoenetako baten transmisore eta zaindari gisa betetzen duzuen zeregina. Gure lurraldean ez dago jai garrantzitsurik edo ekitaldirik postre goxo bat eskainia ez duenik, zuen irudimenari eta zuen lan ona defendatzen jarraitzeko borondateari esker. Postreak eta errezeta zerrenda interesgarri bat bizirik mantentzen dituzue, duela mende batzuetatik hona aldatu gabeko prestakinak dituzten kasuetan".

Ildo horretan, Irma Basterrak esan die Batzar Nagusiek "bat egiten dugula gure tradizioen aldeko errotze horrekin. Arabar guztien parlamentuan zaudete, Europako zaharrenetakoan. Batzen gaituena lehenesten duen erakundea. Postre on batek egiten duen bezala. Luis López de Sosoagari eskerrak eman nahi dizkiogu zuen dedikazioagatik eta beste lanbide edo gremioetan gutxitan ikusten den zerbaitengatik: zuen konplizitateagatik, elkarrekin arraun egiteagatik, Arabako jai hauetan bezala, postre honekin, Andre Maria Zuriaren tartarekin edo ekitaldi bereziekin eta zuen lantegietan mimika ditzakezuen beste altxor gozo batzuekin ".

Gainera, Batzar Nagusien egoitzan egindako harreran, Andre Maria Zuriaren Kofradiako presidente Ricardo Sáez de Herediak parte hartu du, eta presidenteari "Cirio Gasteiztarra" delakoaren oroigarri bat eman dio. Arabako gozogileek sortu berri duten postrea da, jatorriaren oroigarri. Ogibide gozoan aritu aurretik, argizariak egiten zituzten, kandelak egiten.

Postrea arina eta historiarekin

San Prudentzio tarta 1985ean sortu zuten, eta Arabako gozotegietako erakusmahaietan bakarrik ikusten da garai honetan. San Prudentzio eguneko menu tipikoari amaiera emateko pentsatua, tarta arin bat da, hotz zerbitzatzen dena. Esne gain txokoleatatua, haize-pastaren galletak, cavaz mozkortutako soletatxozko bizkotxoak eta kakaoak ematen diote forma ia 40 urteko historiaren postre honi.